Tiedotteet‎ > ‎

Korkeatasoinen konsertti äitien kunniaksi 12.5.

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 10.5.2013 klo 1.10   [ 10.5.2013 klo 3.27 päivitetty ]
Hämeenkyrön kirkossa kuullaan äitienpäivänä 12.5. klo 16 tunnettuja ja ikimuistoisia lauluja äitien kunniaksi. Pääesiintyjinä ovat tenori Valtteri Yrjölä ja baritoni Waltteri Torikka. Säestyksestä vastaa pianotaiteilija Maila Böhm. Sillanpään tekstejä lausuvat Helmi Tarkki, Turkka Antila ja Jere Lepola.

Konsertissa kuullaan muun muassa Merikannon ja Sibeliuksen musiikkia.

Valtteri Yrjölän ohjelmisto Äite rakas -konsertissa koostuu Oskar Merikannon lauluista.

- Jaakko Ryhänen piti valinnastani ja kertoi, että ohjelmisto on yhtenäinen. Ryhänen on esiintynyt sadoissa konserteissa ja tietää mistä ihmiset pitävät. Nämä Merikannon laulut ovat juuri sellaisia, Yrjölä toteaa hymyillen. Yrjölä harjoittaa lauluja yhdessä Jaakko Ryhäsen kanssa.

Baritoni Waltteri Torikan ohjelmisto koostuu Sibeliuksen musiikista ja Toivo Kuulan sovittamista etelä-pohjalaisista kansanlauluista.

Sillanpään tekstejä

Äite rakas -konsertti on yksi F. E. Sillanpää 125 -juhlavuoden tapahtuma. Konsertissa kuullaan Sillanpään tekstejä Myllykolun kesäteatterista tuttujen Helmi Tarkin, Turkka Antilan ja Jere Lepolan esittäminä.  Helmi Tarkki lausuu F. E. Sillanpään Rippi-teoksesta äititekstejä. Tarkin esiintymisen ohjaa Panu Rajala.

Antilan ja Lepolan tekstikatkelmat pohjautuvat Sillanpään Nuorena nukkunut sekä Elämä ja Aurinko -teoksiin. Tekstit kertovat heräävästä lemmestä ja rakkaudesta.

Hämeenkyrön kirkonkylän koulun kuudesluokkalaiset ovat piirtäneet konserttia varten kuvia Vladimir Jumalanäiti -ikonista, joka tunnetaan hellyyden jumalanäidin tunnetuimpana ikonina. Yleisö pääsee tutustumaan näihin teoksiin konsertin aikana.

Konsertin päättää seurakuntapastori Anu Leminen.

Konsertin järjestää Lions Club Hämeenkyrö Kyröttäret. Konsertin tuotto ohjataan hämeenkyröläisten päihderiippuvaisten äitien auttamiseksi. Kaikki naiset saavat konsertissa ruusun.

Liput 12 euroa. Lippuja saa ovilta. Halutessasi voit tehdä lippuvarauksen etukäteen p. 044 363 3344 tai vpylsy (at) gmail.com

Tenori Valtteri Yrjölä on hämeenkyröläinen laaja-alainen laulaja. Yrjölä on harjoittanut lauluopintojaan aikaisemmin muun muassa Italiassa sekä konsertoinut eri puolilla Italiaa ja Sloveniaa. Tällä hetkellä Yrjölä harjoittaa laulutaitojaan Jaakko Ryhäsen kanssa ja konsertoi ympäri Suomea.

Baritoni Waltteri Torikka on nuoren laulajasukupolven lupaavimpia ääniä. Hän on voittanut muun muassa  Lappeenrannan laulukilpailun vuodelta. Tällä hetkellä Torikka on Suomen Kansallisoopperan solistiharjoittelija. Torikka suunnittelee Sillanpään elämästä kertovaa oopperaa Myllykolun kesäteatteriin kesäksi 2015.

Valtteri Yrjölä (kuva Vilja Pylsy) ja Waltteri Torikka (kuva Ville Paul Paasimaa).