Tiedotteet‎ > ‎

Äitienpäiväkonsertti tulossa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 11.3.2013 klo 12.56   [ 14.3.2013 klo 5.02 päivitetty ]
Äite rakas -äitienpäiväkonsertti 12.5. klo 16 Hämeenkyrön kirkossa. 

Pääesiintyjinä ovat baritoni Waltteri Torikka ja tenori Valtteri Yrjölä. Säestäjänä pianotaiteilija Maila Böhm. 

Tapahtuma on yksi F. E. Sillanpään juhlavuoden tapahtumista. Sillanpään äititekstejä lausuu "Myllykolun äiti" Helmi Tarkki. Helmin ohjaajana toimii Panu Rajala. Naiseuteen ja rakkauteen liittyviä tekstejä esittävät Myllykolun kesäteatterin näyttämöltä tutut Turkka Antila ja Jere Lepola. 

Liput 12 euroa. Tuotto hämeenkyröläisten päihderiippuvaisten äitien auttamiseksi. Osta lippu.

Tapahtuman järjestää LC Hämeenkyrö - Kyröttäret.Esittelyt konsertin pääesiintyjistä

Waltteri Torikka on nuoren laulajasukupolven lupaavimpia ääniä. Useiden tunnustusten ja kilpailumenestysten joukosta mainittakoon Lappeenrannan laulukilpailun voitto vuodelta 2010 sekä Aix-en-Provence -festivaalin HSBC-laureates -palkinto vuodelta 2009.

Torikka on Suomen Kansallisoopperan solistiharjoittelija kaudella 2012-2013.

Torikka on aktiivinen lied- ja konserttilaulaja ja hän on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Camerata Salzburgin solistina.

Valtteri Yrjölä on hämeenkyröläinen, pidetty, laaja-alainen laulaja. 

Yrjölä on opiskellut Sibelius-Akatemian Oopperastudiossa Kimmo Lappalaisen johdolla ja opiskeluaikanaan tehnyt useita rooleja eri produktioiden tenorisolistina. 

Vuosina 1995-1999 hän lauloi Suomen Kansallisoopperan kuorossa. Myöhemmin hän harjoitti lauluopintoja Italiassa yli 5 vuotta Tina Scapinin johdolla ja perehtyi erityisesti Verdin oopperoihin ja niiden vaativiin tenorirooleihin. Tuona aikana hän myös konsertoi ei puolilla Italiaa ja Sloveniassa.

Maila Böhm on valmistunut pianonsoiton opettajaksi Sibelius-akatemiasta. Rauman ja Enköpingin musiikkiopistojen jälkeen hän on toiminut Tampereen Musiikkiakatemian säestäjänä.

Työnsä ohessa hän toimii aktiivisesti kamarimuusikkona ja lied-pianistina. Monipuolisena muusikkona hän ei kuitenkaan vierasta salonki-, teatteri- ja viihdemusiikkiakaan, ollen mukana monissa produktioissa.