Tiedotteet‎ > ‎

Sillanpää-näyttely Maisemakahvilassa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 26.6.2013 klo 11.30   [ 26.6.2013 klo 11.32 päivitetty ]
Keskellä kaunista sillanpääläistä maisemaa sijaitsee vuonna 1905 rakennettu huvila. Rakennus on Maisemakahvila.
Maisemakahvilassa on 10 huonetta täynnä taidetta. Kaksi huonetta on omistettu Sillanpäälle hänen juhlavuotensa kunniaksi. Esillä on historiallisia Sakari Pälsin ottamia valokuvia Sillanpäästä ja sillanpääläisistä maisemista 1930-luvulla. 

Toisessa huoneessa on Mikko Niemen ottamia valokuvia Myllykolun kesäteatterin Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmän harjoituksista. Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmä on kantaesitys Sillanpään viimeisestä romaanista. Myllykolun kesäteatteri sijaitsee vajaan kilometrin päästä Maisemakahvilasta.

Sillanpää on kirjoittanut paljon Maisemakahvilan parvekkeelta avautuvista maisemista sekä kahvilan vieressä olevasta Sikomäestä. Sikomäki on nimetty Sillanpään 100-vuotisjuhlavuoden 1988 kunniaksi F. E. Sillanpään maisemapuistoksi. Maisemapuistossa sijaitsee myös Sikomäen metsäkirkko.

Maisemakahvila on avoinna 28.7. asti joka päivä klo 12-18. Näytelmän esityspäivinä kahvila on avoinna pidempään.F. E. Sillanpää Herttoniemessä. Kuva Sakari Pälsi, 1935

Kierikkalan maisemissa. Oikealla F. E. Sillanpää Järvisen talon väen ja Jutilan tyttärien puheilla. Kuva Sakari Pälsi, 1935

F. E. Sillanpää perheineen Saavutuksessa. Kuva Sakari Pälsi.

Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmän harjoituksista. Kuva Mikko Niemi.

Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmän harjoituksista. Kuva Mikko Niemi.

Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmän harjoituksista. Kuva Mikko Niemi.

Maisemakahvila sijaitsee keskellä kaunista sillanpääläistä maisemaa. Kuva Maisemakahvilan parvekkeelta.