Tiedotteet‎ > ‎

Hilla ja Riku -esitys juhlavuoden kunniaksi

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 23.4.2013 klo 3.57   [ 23.4.2013 klo 4.50 päivitetty ]
Hämeenkyrön yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaisten näytelmäkurssi on valmistanut itse Hilla ja Riku -nimisen näytelmän, joka rakentuu Sillanpään Hiltu ja Ragnar -teoksen ympärille. Kaikille avoin ja maksuton esitys on tiistaina 7.5. Hämeenkyrön auditoriossa klo 18.30. Tervetuloa!

Lisätietoja esityksestä anna.uusiniitty (ät) hameenkyro.fi tai p. 050 360 2245. Tiedotteen liitteessä on näytelmän käsiohjelma.

Äidinkielin ja kirjallisuuden lehtori Anna Uusiniitty kertoo:
F. E. Sillanpään juhlavuoden kunniaksi halusimme tuoda Sillanpään jollain tavalla näkyväksi vuoden 2013 töissä ja siksi näytelmäkurssin kehyskertomuksena kulkee kirjailijan pienoisromaani Hiltu ja Ragnar. Sillanpään tarina kertoo nuoren köyhän Hiltun ja rikkaan Ragnarin traagisen rakkaustarinan. Me halusimme kuljettaa Sillanpään Hiltun ja Ragnarin nykynuorten elämään ja kulkemaan heidän kohtaloidensa rinnalla. Samalla näytelmä ohjaa pohtimaan, kuinka sillanpääläiset teemat voisivat toistua nykyhetkessä ja muuttuuko ihminen ajan mukana.

Hillan ja Rikun tarina kertoo nuoruudesta, rakkaudesta ja häpeästä. Sillanpään Hiltu ei omasta nuoruudestaan selvinnyt, mutta me halusimme nähdä nykypäivän tytön vahvempana ja tietoisempana toimijana omassa elämässään ja pohtia ratkaisuja, joita hänellä on valittavanaan.

Kuvassa on Atte Pelttari, Viivi Keski-Heikkilä ja Henna Kyröjoki.
Ċ
Tuntematon käyttäjä,
23.4.2013 klo 3.57