Tiedotteet‎ > ‎

Hiltu ja Ragnar puhuttaa nuoria yhä

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 25.4.2013 klo 5.12   [ 25.4.2013 klo 5.57 päivitetty ]

Perjantaina Yle Tampereen radiossa klo 8.30 jälkeen Päivi Solja jututtaa Tampereen yhteiskoulun lukiolaisia Hanna Puroa ja Iida Kalliokoskea F. E. Sillanpään teoksesta Hiltu ja Ragnar.

Muutama loppukesän päivä ja yö, herraskaisen perheen ylioppilaspoika ja piikatyttö, viettien herääminen ja nuoren elämän päättyminen.... F. E. Sillanpään vuonna 1923 ilmestynyt pienoisromaani Hiltu ja Ragnar herätti rohkeudellaan myös pahennusta. Osa Tampereen yhteiskoulun lukion oppilaista tarttui ylimääräiseen bonustehtävään ja luki kirjan tiukan opiskeluputken keskellä. Miten Hiltun ja Ragnarin tarina puhuttaa tämän päivän lukiolaisia?

Tampereen yhteiskoulun lukion opettaja Hannele Junttila ehdotti F E Sillanpään juhlavuotena opiskelijoille luettavaksi pienoisromaanin Hiltu ja Ragnar. Se kertoo kahdesta nuoresta, jotka tunteiden herätessä loppukesän yönä kohtaavat Pyynikin huvilassa surullisin seurauksin. Toisen vuosikurssin lukiolaiset Hanna Puro ja Iida Kalliokoski vastasivat heitettyyn haasteeseen ja lukivat kirjan ylimääräisenä bonustehtävänä. Mikä sai 18-vuotiaan Iida Kalliokosken tarttumaan 90-vuotiaaseen pienoisromaaniin?

Iida Kalliokoski (vas.), Hannele Junttila ja Hanna Puro. Kuva Päivi Solja / YLE