Tiedotteet‎ > ‎

Pinsiön mieskuoro nostaa esiin tuntemattoman, unohdetun laulun: F. E. Sillanpään hymnin

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 28.10.2013 klo 6.05   [ 30.10.2013 klo 8.37 päivitetty ]
Pinsiön mieskuoro esittää yhdessä Punkalaitumen mieskuoron kanssa unohdetun isänmaallisen laulun, F. E. Sillanpään hymnin, 3 marraskuuta Hämeenkyrössä järjestettävässä Tämä laulumme kaikukoon -konsertissa.

Sävellyksen hymniin on tehnyt Aapo Similä, joka tunnetaan muun muassa Kalevala-aiheisista ja Aleksis Kiven teksteihin pohjautuvista sävellystöistä.

Konsertissa esitetään Sillanpään hymnin lisäksi Nobel-kirjailijan sanoittamista kappaleista Marssilaulu ja Maamiehen marssi.

Pinsiön mieskuoron johtaja Vesa Rantamäki ja Punkalaitumen mieskuoron johtaja Pauli Ahvenus kertovat, etteivät ole kuulleet Sillanpään hymniä laulettavan aikaisemmin. Rantamäki on saanut nuotin Pomarkun mieslaulajilta. Pomarkun mieslaulajien kuoronjohtaja Nils-Erik Nummelin ei myöskään ole kuullut pitkän uransa aikana Sillanpään hymniä kenenkään muun kuoron laulamana.

Filosofian tohtori Panu Rajala uskoo, että  Sillanpään hymni on 1940-luvulta, Marssilaulun jälkitunnelmia.

Tämä laulumme kaikukoon -konsertissa kuullaan lauluja miehen elämästä. Pinsiön mieskuoron järjestämässä konsertissa esiintyy myös Punkalaitumen mieskuoro ja nuorten puhaltajien ja lyömäsoittajien orkesteri Puhallica. Säestyksestä vastaa pianotaiteilija Maila Böhm. Juontajana toimii Johanna Oksi, jolla on myös oma laulunumero.

Konsertissa on luvassa laajasti miehen elämää koskettavia tekstejä.
- Laulamme rohkeista, miehekkäistä, epäonnisista, hauskoista ja vekkuleista miehistä. Ohjelmistoon mahtuu myös tunnepitoisia lauluja, serenadeja kevyiden ja sota-ajan laulujen kanssa, Pinsiön mieskuoron puheenjohtaja Veijo Hynninen kertoo.