Tiedotteet‎ > ‎

F. E. Sillanpään teksteistä lyhytelokuva

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 16.5.2013 klo 2.29   [ 17.5.2013 klo 2.13 päivitetty ]
Siljan suviyö -lyhytelokuva F. E. Sillanpään Nuorena nukkunut –romaanin hetkistä ja tunnetilasta. Elokuvaan etsitään päähenkilöä, Siljaa. Koekuvaus 23.5. Hämeenkyrössä. Ilmoittautuminen ja tehtävänanto. 

Hämeenkyrössä kuvataan kesällä lyhytelokuva Nobel-kirjailija F. E. Sillanpään kunniaksi. Tänä vuonna vietetään F. E. Sillanpään 125 -vuotisjuhlavuotta.

Lyhytelokuvan käsikirjoitus pohjautuu F. E. Sillanpään klassikkoteokseen Nuorena nukkunut. Elokuvaan vangitaan teoksen päähenkilö, nuoren piikatyttö Siljan, tunnetila rakkauden ensi hetkillä. Elokuvassa on klassisen kaunis rakkaustarina toteutettuna nykyaikaisin ilmaisukeinoin.

Lyhytelokuvan on käsikirjoittanut Panu Rajala. Sen kuvakäsikirjoittaa, kuvaa ja leikkaa Von Horttons Pictures, Olli Horttana. Horttana ohjaa elokuvan yhdessä Vilma Talan kanssa. Horttana on tv-maailman huipulta. Hän on tehnyt muun muassa Selviytyjiä, Viidakon tähtösiä ja Kuppilat kuntoon –sarjaa. Tuottajana on Jaakko Väre taustayhdistyksenä toimivasta Hämeenkyrön Näytelmäseurasta. Yhteistyössä F. E. Sillanpää 125 -juhlavuosi, Hämeenkyrön kunta ja Musiikkituotanto Beni Siltala ja Seutulehti UutisOiva.

Olli Horttana on inspiroitunut F. E. Sillanpään tekstistä.
- Sillanpäällä on hieno tapa ilmaista asioita kuvainnollisesti ja humoristisesti. Teksti on ajatonta ja istuu hyvin nykypäivään, Olli kertoo.

Horttana uskoo, että nyt on Sillanpään aika. 
- Ajan henki tukee Sillanpään tekstejä, tyyliä ja teosten sanomaa. Sata vuotta sitten on osattu kirjoittaa erittäin hienosti.

Hämeenkyrön Näytelmäseuran puheenjohtaja Juha-Pekka Marttila uskoo Siljan suviyö -elokuvan mahdollisuuksiin.
- Sillanpään tekstejä pystytään viemään helposti nuorille elokuvan keinoin. Uskon, että nuoret ovat nykyaikana kiinnostuneita elokuvista ja elokuvien teosta.

Marttila kertoo, että lyhytelokuvan teko sopii hyvin Näytelmäseuran toimenkuvaan.
- Vaikka emme ole ennen tuottaneet elokuvaa, meillä on osaamista muun muassa näyttämöpuolella, valaistuksessa ja puvustuksessa. Näytelmäseurassa otetaan innostuneena vastaan uudet projektit ja tehdään yhteistyötä kaiken ikäisten ja eri toimijoiden kanssa.

Lyhytelokuvan ensi-ilta on F. E. Sillanpää 125 -juhlavuoden pääjuhlassa 14.9. Tampereella.

Koekuvaus Siljan rooliin (ikätoive 16-25 vuotta) 23.5. klo 18 Hämeenkyrön Näytelmäseuran tiloissa, Koulukatu 35, Hämeenkyrö (Kyröskoski). Ilmoittautuminen ja tehtävänanto http://www.hanase.fi/koekuvaus/
Lisätietoja koekuvauksesta Vilma Tala, p. 040 503 2979 tai vm.tala (ät) luukku.com

Vilma Tala ja Olli Horttana. Kuva Ville Koivisto / Seutulehti UutisOiva.

Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla.