Tiedotteet‎ > ‎

Maalauskurssi kansallismaisemissa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 12.6.2013 klo 14.09   [ 20.6.2013 klo 4.49 päivitetty ]
Mahnalan Maalausseura järjestää kolme öljyvärimaalauskurssia Hämeenkyrön kansallismaisemissa. Kurssit on tarkoitettu vasta-alkajille ja vähän harrastaneille.

    14.-17.6. Yrjölän Marjatilalla
    4.-7.7. Hämeenkyrön Maisemakahvilassa
    15.-18.7. Hämeenkyrön Maisemakahvilassa

Opettaja:

hämeenkyröläinen kuvataiteilija Ilona Raipala, http://www.ilonaraipala.com
"Olen hämeenkyröläissyntyinen ja näihin maisemiin opiskelujen jälkeen palannut kuvataiteilija. Opiskelin Kankaanpään taidekoulussa (Satakunnan amk) ja Taidekoulu Maassa, Helsingissä. Teen pääasiassa litografiaa eli kivipiirrosta (taidegrafiikan painomenetelmä) ja maalaan öljyväreillä. Maalaukseni syntyvät yleensä havaintoon pohjautuen aiheen äärellä maisemassa, oli sitten kesä tai talvi. Tärkein aiheeni on luonto ja varsinkin rakastamani metsät." Ilona Raipala.

Kurssin kuvaus

Kurssilla maalataan upeiden maisemien keskellä inspiroituen kesäisestä luonnosta ja maalaismiljööstä. Opetellaan öljyvärien käytön perusteita ja maiseman havainnointia rennolla otteella. Kurssilla tutustutaan öljyvärien monipuolisiin mahdollisuuksiin oman työskentelyn kautta ja opettajan työnäytösten avulla. Maalaaminen on helppoa ja hauskaa, kun oma ilmaisutapa ja mieleiset aiheet löytyvät! Kurssilla työskennellään ulkona, sateen sattuessa katoksessa.

Kurssimaksu

50 € sisältää 20 tuntia opetusta. Tarvikemaksu 15 €.

Paikat ja kurssiajat

    Kurssi 1:

    Yrjölän Marjatila, Maisematie 642/1, 39100 Hämeenkyrö.
    Perjantaina kello 17-20, lauantaina ja sunnuntaina kello 10-15, maanantaina kello 15-18
    Yrjölän tilan Puimasuulista voi ostaa kesälounasta ja kahvilatuotteita.

    Kurssit 2 ja 3:

    Hämeenkyrön Maisemakahvila, Aromaantie 4, 39100 Hämeenkyrö
    (joissakin karttaohjelmissa postiosoite on 39110 Simuna)
    Kurssit päivittäin kello 10 - 14.
    Maisemakahvilasta voi ostaa kahvia, teetä ja tuoreita leivonnaisia (vain käteinen)

Kuhunkin kurssiin mahtuu 12 ensiksi ilmoittautunutta. Kurssi 2 on täynnä. Kursseilla 1 ja 3 on vielä tilaa. Ilmoittaudu kurssille täältä.

Ruoka- ja majoituspaikkoja Hämeenkyrössä: http://www.hameenkyro.fi/matkailu/ruokailu-ja-majoitus/majoitus/. Lähin majoituspaikka on Isokauppilan tila.
Huomaa nämä tapahtumat kurssien aikana

16.6. kello 11 - 17 Mansikkakauden avaus Yrjölän Marjatilalla. Kahvi- ja kakkutarjoilu, lapsille mansikkapehmismaistiaiset
16.6. M/S Purimon uuden Mahnala-reitin avajaisristeily. Lähtö Kehäkukan rannasta klo 10.30 ja Siurosta klo 12.30.

16.7. kello 18 Olavi Virta -tribuuttikonsertti F. E. Sillanpään juhlavuoden kunniaksi Hämeenkyrön Maisemakahvilassa. Lue lisää.

17.7. ja 18.7. kello 19 F. E. Sillanpään viimeiseen romaaniin perustuva Ihmiselon ihanuus ja kurjuus näytelmä Myllykolun kesäteatterissa. Myllykolu sijaitsee noin 1 km:n päässä Maisemakahvilasta. Lue lisää ja osta lippu ennakkoon täältä


Maalauskurssi kansallismaisemassa on yksi F. E. Sillanpään 125 -juhlavuoden tapahtumista.