Tiedotteet‎ > ‎

Museoiden yö Tampereella

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 8.5.2013 klo 10.32   [ 8.5.2013 klo 11.57 päivitetty ]
Museoiden yö Tampereella 25.5.2013 klo 18–24.

Museoiden yötä vietetään Tampereella lauantaina 25.5.2013, jolloin tapahtumaa toteuttavat museot ja muut kulttuurikohteet tarjoavat runsaasti näyttelyitä, opastuksia ja ohjelmaa puoleen yöhön saakka. Museoiden yössä voi mm. nähdä teatteria, kuvauttaa itsensä postikorttiin, osallistua visailuihin ja tavata poliiseja. Museokeskus Vapriikissa kohtaus Myllykolun kesäteatterin kesän 2013 näytelmästä Ihmiselon ihanuus ja kurjuus. Väinö Linnan aukiolla on Werstaan 20-vuotis juhlakonsertti.

Seitsemän euron pääsylipulla pääsee kaikkiin kohteisiin sekä kahteen niitä kiertävään TKL:n bussiin. Poliisimuseon asiakkaat pääsevät tapahtumaranneketta näyttämällä Hervanta–keskusta välillä busseilla 13 ja 30. Tampereen joukkoliikenne on tapahtuman yhteistyökumppani. 

Museoiden yö -kioski sijaitsee Keskustorilla, suihkulähteen vieressä. Kioski on avoinna perjantaina 24.5. klo 12–18 ja la 25.5. klo 12–22. Kioski tarjoaa tietoa museoiden tapahtuma- ja näyttelytarjonnasta tulevana kesänä.

Museoiden yö järjestetään Tampereella viidettä kertaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi lähes 6 000 museokäyntiä. Se on osa keskieurooppalaisia La Nuit des Musées /Lange Nacht der Museen -museotapahtumia.

Mukana Museoiden yössä ovat Amurin työläismuseokortteli, Emil Aaltosen museo, Grafiikanpaja Himmelblau, Juicen kirjasto, kulttuurikasvatusyksikkö TAITE, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Lenin-museo, mediamuseo Rupriikki, museokeskus Vapriikki, Näsilinna, Pirkanmaan maakuntamuseo, Poliisimuseo, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Taidekeskus Mältinranta, Tallipiha, Tampereen Kivimuseo, Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen taidemuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakso, TR1 Taidehalli ja Työväenmuseo Werstas ja Vapriikin kuva-arkisto.


Arvonta

Ennakkoon 16.5. mennessä Museoiden yön lipun ostaneiden kesken arvotaan kaupungin edustusauto ja kuljettaja käyttöön kolmeksi tunniksi Museoiden yöhön.

Lisätiedot ohjelmasta ja painokelpoiset kuvat:
www.tampere.fi/museoidenyo

Museoiden yö on myös Facebookissa ja Twitterissä, Museoidenyo

Lisätiedot:

Heli Hakala, puh. 040 801 2714
Tähtitalvikki Poikajärvi, puh. 050 321 1189