Tiedotteet‎ > ‎

Näytelmä edistyy

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 24.1.2013 klo 14.34   [ 25.1.2013 klo 5.24 päivitetty ]

Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmän harjoitukset ovat hyvällä mallilla.

- Ohjaajan ja näyttelijöiden kesken on vahva luottamus. Näyttelijät käyvät ohjaaja Marko Saarion kanssa perusteellisesti läpi roolihahmoja ja näytelmän sanomasta keskustellaan syvällisesti, näytelmän tuottaja Sirpa Eskelä-Haapanen kertoo.

Eskelä-Haapanen nähdään näytelmän tuottajan roolin lisäksi myös näyttämöllä.

Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmä on kantaesitys Myllykolun kesäteatterissa. Esitys pohjautuu F. E. Sillanpään viimeiseen romaaniin. Näytelmän toteuttaa ensi kesänä F. E. Sillanpään seura ry. Vahvana yhteistyökumppanina on Hämeenkyrön Näytelmäseura.

Sirpa Eskelä-Haapanen itse kertoo seuraavaa:

Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmä on eittämättä juhlavuoden päätapahtuma. On hienoa olla vastaamassa näytelmän onnistumisesta! Sillä nyt jo olen onnistumisesta aivan varma!

Panu Rajalan sovittama näytelmä taipuu taitavissa käsissä: Marko Saarion ohjaus tulee olemaan oivaltavan omintakeinen, Roope Mäenpään musiikki on korkeatasoinen ja Myllykolun maisemaan käsikirjoitusta kunnioittaen hyvin istuva. Olemme onnistuneet saamaan puvustukseen paljon hyviä näytelmätoteutuksia puvustaneen Marja Kolan. Keittiön emännöinnistä vastaa puolestaan Liisa Kivimäki, jota voidaan syystäkin pitää kahvion sieluna. Noin Seitsemän veljestä ovat mukana lavastuksessa. Koko näytelmäkautemme on lupautunut kuvaamaan Mikko Niemi. Tulemme saamaan positiivista julkisuutta Mikko Niemen näytelmästä kertovalla valokuvanäyttelyllä Maisemakahvilassa, Hämeenkyrössä.

Mitä näytelmä olisi ilman sen näyttelijöitä?  Heidän nimiään ei vielä julkaista, mutta tuttuja harrastajia niin läheltä kuin kauempaakin ja uusia kykyjä useampia.

Mutta. Työsarkaa riittää, vapaaehtoisia tarvitaan.

Osuuteni juhlavuodessa ei rajoitu Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmän tuottamiseen, vaan intressini ovat myös Sillanpään tekstien tulkinnassa. Yhteisartikkeli Panu Rajalan kanssa Sillanpään kasvatusnäkemyksestä on työn alla. Pureudumme esimerkiksi ajankohtaiseen syrjäytymisen ja lasten pahoinvoinnin teemaan.  

Toivotan sydämestäni kaikki tervetulleeksi mukaan tekemään unohtumatonta juhla- ja näytelmäkesää!  sirpa.eskela-haapanen (ät) jyu.fi  gsm: 040 592 9565 

Sirpa Eskelä-Haapanen on 51-vuotias hämeenkyröläinen kasvatustieteiden tohtori, joka on tavalla tai toisella ollut mukana paikkakuntamme teatterielämässä yli kymmenen vuoden ajan. Eskelä-Haapanen on nähty lukuisissa rooleissa niin Myllykolun kesäteatterissa kuin myös talvinäyttämöllä. Hän on ollut lisäksi mukana tuotantotehtävissä, markkinoinnissa, kuiskaajana, talkoojoukoissa ja on lisäksi aktiivinen teatterissa kävijä. Myös Eskelä-Haapasen lapset ovat olleet teatterimme toiminnoissa ja näin tapahtuu jälleen tulevana kesänä.


Sirpa Eskelä-Haapanen

Comments