Tiedotteet‎ > ‎

Myllykoluun pyörivä näyttämö

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 13.3.2013 klo 14.41   [ 14.3.2013 klo 7.56 päivitetty ]
Myllykolun kesäteatterissa nähdään tulevana kesänä F. E. Sillanpään viimeiseen romaaniin Ihmiselon ihanuus ja kurjuus pohjautu kantaesitys.

Näytelmän sovitus Panu Rajala, ohjaus Marko Saario ja musiikki Roope Mäenpää.

Arkkitehti Matti Huusari on suunnitellut näytelmää varten pyörivän näyttämön. Myllykolun historiassa ei ole koskaan aikaisemmin ollut pyörivää näyttämöä. Lavasteet rakentavat hämeenkyröläiset, itseään "Noin seitsemäksi veljekseksi" kutsuva ryhmä.

Näytelmän logon on suunnitellut taiteilija Minni Huusari. Idea logoon tuli Ateneumin Symbolismin näyttelystä.

Minni Huusarin tarina logon synnystä.
"Tammikuun viimeinen päivä.  Symbolismin näyttely Ateneumissa.  Kuljeskelen melko välinpitämättömästi maisemalta maisemalle - näitähän on nähty!  Ja sitten , "poks",  tuiki tavallinen teema: auvoinen kesäsaaristo kuvastuu veteen, väreilevä vesi rikkoo maiseman.  Katse jämähtää maisemaan. En muista edes maalarin nimeä.  Noin - juuri noin -"Ihanuuden ja kurjuuden" logo täytyy rakentaa!  Yläosa pursuaa ja pirskahtelee onnen huumaa, alhaalla säröilee ja salamoi kärjellään tasapainoileva kurjuuden kalkki.  Logon idea oli valmis, tein ensimmäiset luonnokset heti kotimatkalla. Ja kappas vain, merkkiin tuli kuin itsestään myös aimo annos näytelmän erotiikkaa."


Ihmiselon ihanuus ja kurjuus logon on suunnitellut taiteilija Minni Huusari.