Tiedotteet‎ > ‎

Nobelisti Sillanpään tekstit taipuvat rockmusiikiksi

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 18.1.2013 klo 1.48   [ 18.1.2013 klo 8.39 päivitetty ]

Kirjallisissa piireissä vietetään tänä vuonna Suomen ainoan Nobel-kirjailijan F.E. Sillanpään syntymän 125-vuotisjuhlaa. Merkkivuoden kunniaksi kirjailijan juhlintaan on saatu mukaan myös rockmiehiä.

Uniklubi-yhtyeen lauluntekijä Jussi Selo on tekemässä bändilleen kappaletta, joka pohjautuu Sillanpään teksteihin. Juhlavuoden logon on puolestaan suunnitellut graafinen suunnittelija Sami Saarela, joka tunnetaan myös Lovex-yhtyeen kitaristina.

Selo kertoo tiedotteessa, ettei toistaiseksi ole lukenut Sillanpään kirjoja, mutta lupaa tarttua aiheeseen lähiaikoina. Aikeen toteuttamista helpottaa se, että F.E. Sillanpään seura lahjoitti muusikolle Nuorena nukkunut -romaanin.

Tuleva kappale perustuu kymmeniin pieniin tekstikatkelmiin, jotka Seloa varten keräsi juhlavuoden projektipäällikkö Vilja Pylsy. Selon mukaan tekstit ovat ”miellyttäviä ja veikeitä”.

Vaikkei vielä varsinainen Sillanpään tuntija olekaan, Selo ei valikoitunut juhlakappaleen tekijäksi aivan sattumalta. Hän, kuten Sillanpääkin, on Hämeenkyrön poikia.

– Hämeenkyrö on rakas kotikylä. Sinne vieläkin kovasti halajan, muusikko kommentoi.

Hämeenkyröstä on kotoisin myös Sami Saarela. Hän sai logoonsa innoituksen nähtyään Sillanpään omakätistä tekstiä teoksesta Hurskas kurjuus. Logossa näkyy Sillanpään oma allekirjoitus.

– Halusin, että logo on moderni, mutta Sillanpään kulttuuriperintöä kunnioittava, Saarela kertoo työnsä taustoista.

Sillanpää on Saarelalle tuttu erityisesti kouluajoilta.

– Olen käynyt usein Sillanpään nuoruudenkodissa Töllinmäessä ja synnyinkodissa Myllykolussa. Kyllä meille iskostettiin jo Heinijärven ala-asteelta lähtien Sillanpään merkitys kotiseudulle.

Kuva Ville Salminen.

Uutinen julkaistiin 18.1. Aamulehdessä
http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1194789258119/artikkeli/nobelisti%20sillanpaan%20tekstit%20taipuvat%20rockmusiikiksi%20tama%20yhtye%20on%20taustalla.html
Comments