Tiedotteet‎ > ‎

Pro Hämeenkyrö–mitali F.E. Sillanpään Seura ry:lle

lähettänyt F.E. Sillanpäänseura 6.12.2013 klo 22.17   [ päivittänyt 22.12.2013 klo 2.07 Tuntematon käyttäjä ]
Pro Hämeenkyrö –mitali on luovutettu  Hämeenkyrön kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.12.2013  F.E. Sillanpään Seura ry:lle.   Hämeenkyrön kunnanhallituksen myönsi mitalin seuralle  kunnianosoituksena sen pitkäaikaisesta  kulttuurityöstä Hämeenkyrössä.

”F.E. Sillanpään Seura ry on edistänyt vuosikymmenien ajan kirjailija F.E. Sillanpään ja hänen tuotantonsa tuntemusta. Seura on tehnyt merkittävää kulttuurityötä Hämeenkyrössä ja laajemminkin teatteriesityksin, tapahtumin sekä hankkimalla, kunnostamalla ja ylläpitämällä F.E. Sillanpään museona olevaa nuoruudenkotia Töllinmäkeä.  F.E. Sillanpään Seura ry:n kulttuurityö on huipentunut kuluvana vuonna kirjailijan 125-vuotisjuhlavuoden hankkeena ja laajamuotoisena kulttuuriohjelmana.”  (Hämeenkyrön kunnanhallitus 14.10.2013)

Hämeenkyrön kunta lyötti Pro Hämeenkyrö -mitalin 700-vuotisjuhlansa kunniaksi. Se myönnetään henkilöille, poikkeustapauksessa yhteisöille, jotka toiminnallaan tai saavutuksillaan ovat merkittävällä tavalla vaikuttaneet Hämeenkyrön kehitykseen tai paikkakunnan kuvaan.