Tiedotteet‎ > ‎

Sami Saarela teki juhlavuoden logon

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 18.1.2013 klo 0.07   [ 18.1.2013 klo 0.14 päivitetty ]
Graafinen suunnittelija Sami Saarela, joka tunnetaan myös Lovex-yhtyeen kitaristina, on suunnitellut ja toteuttanut F. E. Sillanpään 125 -juhlavuoden logon.
Saarela sai logoon inspiraation nähtyään F. E. Sillanpään omakätistä tekstiä teoksesta "Hurskas Kurjuus". Logossa on jäljennettynä Sillanpään omakätinen allekirjoitus. Tekstin ohessa logosta löytyy kirjallisuuden symboli sulkakynä.

- Halusin, että logo on moderni, mutta Sillanpään kulttuuriperintöä kunnioittava.  On hienoa voida yhdistää vanhaa kuten sulkakynä ja Nobel-kirjailijan nimikirjoitus, uuteen ja moderniin ilmeeseen, Sami Saarela kertoo.

Hämeenkyrössä syntynyt ja nuoruutensa asunut Sami Saarela pitää yhä Hämeenkyröä kotipaikkanaan, vaikka asuu nykyisin Tampereella.

- Veri vetää Hämeenkyröön. Isäni asuu Hämeenkyrössä ja hänen luonaan tulee käytyä viikoittain.

Sillanpää on tullut Saarelalle tutuksi varsinkin kouluajoilta.

- Olen käynyt usein Sillanpään nuoruuden kodissa Töllinmäessä ja synnyinkodissa Myllykolussa. Kyllä meille iskostettiin jo Heinijärven ala-asteelta lähtien F. E. Sillanpään merkitys kotiseutuun, Saarela muistelee.

Saarela muistelee, että on lukenut vähän Sillanpäätä aikaisemmin. F. E. Sillanpään seura lahjoitti Saarelalla Sillanpään teoksen "Ihmiselon ihanuus ja kurjuus", josta nähdään tänä vuonna F. E. Sillanpään seuran tuottama kesäteatteriversio Myllykolun kesäteatterissa.

- Kiitos, kyllä lupaan lukea Sillanpäätä, Saarela kertoo hymyillen.

Saarelan yhteyden juhlavuoteen julkisti ensimmäisenä Aamulehti 18.1.2013.

Comments