Tiedotteet‎ > ‎

Silja Sillanpäästä tuli kirjailija lukemalla ja kirjoittamalla

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 19.2.2013 klo 5.00   [ 19.2.2013 klo 5.01 päivitetty ]
Kirjailija, käsikirjoittaja Silja Sillanpää kiertää Hämeenkyrön alakouluja. Hän kertoo koulukiertueella työstään sekä isotaatastaan F. E. Sillanpäästä.

Silja Sillanpää kiertää yhdeksänä päivänä kahdeksan eri koulua.
- Meillä on ollut koulukiertueita aikaisemminkin muun muassa sarjakuviin ja perinnemusiikkiin liittyen. Tänä vuonna esille nousee kirjallisuus. Siljan kiertueella lapset näkevät kirjailijan käden ulottuvilla, Kansalaisopiston rehtori Pirkko Pilvinen kertoo. Silja Sillanpään kiertueen tarjoaa Hämeenkyrön kunnan kulttuuripalvelut.

Silja Sillanpää, joka tunnetaan myös Katti Matikaisena, on kirjoittanut kirjoja Katti Matikaisen seikkailuista sekä myös oppikirjoja, kuvaäänikirjoja ja e-sähkökirjoja. E-sähkökirjoissa seikkailee poika nimeltä Eero.

Mielikuvatusmaailma kaverin kanssa

Silja muistetaan myös Pikku kakkosen juontajana. Nykyisin Silja tekee käsikirjoituksia Pikku kakkosen juontajalle, Katinkonttiin ja Satuja soitosta -ohjelmaan. Siljan kädenjälki näkyy myös vanhemmissa lastenohjelmissa, joita tulee uusintoina.
- Minusta tuli kirjailija kirjoittamalla ja lukemalla. Kirjoitin lapsena päiväkirjaa ja kirjeitä. Kehitimme kaverini kanssa oman mielikuvitusmaailman. Parhaimmillaan kirjoitimme 70 sivuisen tarinan, Sillanpää muistelee.

Silja on kotoisin Hämeenkyröstä. Kouluaikana Sillanpäät asuivat Viljakkalassa ja Silja kertoo lukeneensa silloin Viljakkalan kirjaston kaikki lasten ja nuorten kirjat.
- Lukemalla voi kuvitella olevansa jotain muuta mitä on, Silja kertoo ihastuksesta lukemiseen.

Katti Matikaisen tarina alkoi Pikku kakkosesta. Silja kertoi ohjelmassa lasten piirustuksista.
- Kun olin pari vuotta kertonut lasten piirustuksista, mietin, että kehittäisin kertojaksi jonkun satuhahmon. Piirustuspinosta löytyi hauskannäköinen, raidallinen kissa. Siitä syntyi Katti Matikainen.

Nukketeatteria Sillanpäästä

Silja Sillanpää kirjoittaa tällä hetkellä käsikirjoitusta Alma Rajalan toteuttamaan ja ohjaamaan nukketeatteriesitykseen. Esitys kertoo F. E. Sillanpäästä. Nukketeatteri kiertää kouluilla loppusyksystä.

Silja mietti yhdessä lasten kanssa miltä nukketeatteriesityksen päähenkilö voisi näyttää. Tulevassa teatteriesityksessä esiintynee nuori, iloinen F. E. Sillanpää, jolla on raidalliset villasukat jalassa.

Teksti ja kuva Vilja Pylsy

F. E. Sillanpään 125 -juhlavuoden tapahtumat www.fes125.org/tapahtumat

Silja Sillanpää Kyröskosken koululla.