Tiedotteet‎ > ‎

F. E. Sillanpää maalataan sprayllä

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 3.6.2013 klo 23.50   [ 3.6.2013 klo 23.50 päivitetty ]

Suomen ykkösrivin graffititaiteilijat Tarebrush ja Pirkka maalaavat Juuret Kyrössä -tapahtumassa 8.6. F. E. Sillanpää-graffitin. Tapahtuman esiintyjinä on Cheek, Majuri ja Teflon Brothers.

Graffitin maalaamiseen  menee noin kuusi tuntia. Yleisö saa seurata graffitin tekoa ennen illan konsertin alkua Hämeenkyrön Liikekeskuksen pihassa. Tarebrushin mukaan paras aika seurata maalausta on kello neljästä seitsemään.

- On kunnia päästä tekemään graffiti Nobel-kirjailijasta.  Graffitiin tulee F. E. Sillanpään muotokuva ja tekstiä, Tarebrush paljastaa.

Tarebrush tekee paljon graffiti- ja muuta taidetta tilaustyönä. Viimeisin tilaustyö oli Jon Bon Joville maalatut lenkkarit, jotka luovutettiin rokkarin keikalla Tampereella. Yhteistyössä toimi Jonne Aaron.

Juuret Kyrössä -tapahtuman yksi järjestäjistä Sami Karila ja yhteistyössä toimiva F. E. Sillanpään 125 -juhlavuoden projektipäällikkö Vilja Pylsy pitävät tärkeänä juhlavuoden tuomista nuorille.

- Halusimme, että F. E. Sillanpää näkyy myös täysin nuorille suunnatussa tapahtumassa, Sillanpää-graffiti-idean keksinyt Sami Karila kertoo.

- Karilan idea on loistava. Nobel-kirjailijan kulttuuriperintö on kaikille yhteistä. Nuorille Sillanpäätä kannattaa tarjoilla heille mielenkiintoisella tavalla, Vilja Pylsy tiivistää.

Majuri innosti

28-vuotiaan Tarebrush-taiteilijanimellä toimiva tamperelainen Tarmo Kaikkosen innostus graffititaiteeseen alkoi ala-asteen kolmannelta luokalta, jolloin hän piirsi ensimmäisen graffitin.

Nykyään Tarebrush tunnetaan sekä kynäruiskutaiteilijana ja graffitimaalarina. Hän antaa kiitosta lapsuudenkaveri Jussi Karvoselle, joka innosti hänet perustamaan oman yrityksen. Karvonen toimii taiteilijanimellä Majuri ja esiintyy Juuret Kyrössä -tapahtumassa.

- On hienoa, että nykyään graffitaidetta arvostetaan. Maakuntamuseolta oli hieno kulttuuriteko suojella Tampereen Epilän graffiteja, Tarebrush kertoo.

Juuret Kyrössä 8.9. Hämeenkyrön Liikekeskuksen pihassa.  Markkinat klo 9-17, jossa maalataan Sillanpää-graffiti. Festarialueen portit aukeaa klo 17. Cheek, Teflon Brothers, Majuri. Liput 16 € www.lipputoimisto.fi. Ovelta 20 €. Järj. Pusat ja Hämeenkyrö Ei Kiusaa -kampanja. Yhteistyössä F. E. Sillanpää 125 -juhlavuosi.

Tarmo Kaikkonen, joka tunnetaan nimellä Tarebrush. Kuva Tarebrush.
Kuva Tarebrush.

Tarebrush-nettisivut