Tiedotteet‎ > ‎

Nuoren Sillanpään jalanjäljissä 8.9.

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 4.9.2013 klo 23.20   [ 6.9.2013 klo 3.33 päivitetty ]
Nuoren Sillanpään jalanjäljissä 8.9. klo 14-16 Tampereen yhteiskoulun Tylli-rakennuksessa (Hallituskatu 32, Tampere).

Tampereen yhteiskoulun lukiolaiset vievät yleisön faktan ja fiktion keinoin F. E. Sillanpään kouluvuosiin 1900-luvun alkuun. Nuoren Sillanpään jalanjäljissä -tapahtuma järjestetään 8.9. klo 14 alkaen Tylli-rakennuksessa, josta F. E. Sillanpää kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1908. Rakennus tunnettiin aikoinaan Tampereen reaalilyseona, mutta se toimii nykyään  Tampereen yhteiskoulun lisärakennuksena.

Yhteisessä aloituksessa tutustutaan Sillanpäähän koululaisena, ja sen jälkeen kierretään koulurakennusta erilaisissa tapahtumapisteissä, joissa voi perehtyä muun muassa Tampereen historiaan, entisajan oppituntiin ja Sillanpään kirjeisiin. Esitykset tuodaan myös hauskasti nykyaikaan. Draamapajassa Sillanpään teosten hahmot Silja Salmelus Nuorena nukkuneesta, Juha Toivola Hurskaasta kurjuudesta ja Malkamäen Elias Elämästä ja auringosta on viety nykyaikaiseen BB-taloon ja päiväkirjahuoneeseen. 

Ilmaistapahtuma.

Tapahtumassa on kahvio. Kahvion tuotto abitoiminnan tukemiseen.

Järj. Tampereen yhteiskoulun lukio.

Tampereen yhteiskoulun lukiolaiset esiintyvät myös Turun kansainvälisillä kirjamessuilla 4.10.2013
Frans Emilin valitut, kootut ja hajotetut teokset! 
klo 10.20-10.40 Agricola lava klo 12.10-12.30 Kuisti-lava


Kuva Sillanpää BB:n harjoituksista. Kuvassa vasemmalta Kati Pitkäjärvi (Elias Malkamäki), Rosanna Hyvönen (Silja Salmelus) ja Elisa Kurtti (Juha Toivola). Kuvaaja Janne Hyyti.


TYKin Tylli-rakennus, jossa toimi vanha Tampereen reaalilyseo ja Sillanpään opinahjo.