Tiedotteet‎ > ‎

Veteraanit juhlivat kahtena päivänä Hämeenkyrössä

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 22.4.2013 klo 14.16   [ 22.4.2013 klo 14.23 päivitetty ]
27.4. klo 9.45. Veteraanipäivän juhla Kyröskosken seurakuntatalolla.

Ensi lauantaina on 26. kansallinen veteraanipäivä, jota on vuodesta 1987 alkaen vietetty Lapin sodan päättymisen päivänä 27.4. Hämeenkyrössä päivää on viime vuosina juhlittu Ammatti-Instituutti Iisakin tiloissa, jossa on veteraaneille ja heidän puolisoilleen ollut koulun tarjoamana hernesoppalounas ja Hämeenkyrön kunnan tarjoamat kahvit kulttuuriohjelman kera. Tänä vuonna veteraanipäivä on lauantaina, joka ei ole koulupäivä. Niinpä Iisakki tarjoaa suositun hernesoppalounaan jo varsinaisen juhlapäivän aattona perjantaina 26.4.2013 klo 11.

Veteraanipäivän juhlan ohjelma
Veteraanipäivän 27.4. juhla alkaa lipunnostolla klo 9.45 Kyröskosken seurakuntatalon pihamaalla. Kymmeneltä on hartaus, jonka toimittaa pastori Anu Leminen. Virret säestää Kyröskosken VPK:n soittokunta. Puolen tunnin mittaisen hartauden jälkeen siirrytään juhlakahveille. Hämeenkyröläiset reserviläiset ovat kaatamassa seurakunnan emäntien keittämiä kahveja. Kahvin lomassa kuunnellaan puhallinmusiikkia, lauletaan sota-ajan lauluja sekä kuunnellaan F.E. Sillanpään edelleen ajankohtaista tekstiä.

Hämeenkyrön kunta tarjoaa lauantaina Hämeenkyrössä asuville veteraaneille kyydin juhlaan ja sen jälkeen jälleen kotiin. Kuljetusvaraukset Hämeenkyrön kansalaisopiston toimistosta viimeistään perjantaina 26.4.2013 klo 12 p. 050 502 3734.

Hämeenkyröläisten juhla päättyy sopivasti niin, että kaikki ehtivät kotiin osallistumaan television välityksellä kansallisen veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan. Jyväskylässä vietettävän juhlan juhlapuhujana on Tasavallan presidentti.

Veteraanipäivän juhlan Kyröskosken seurakuntatalolla järjestävät Hämeenkyrön kunta ja seurakunta.

Veteraanipäivän juhla on yksi F. E. Sillanpään juhlavuoden tapahtumista. Katso tästä muut juhlavuoden tapahtumat.

Teksti Pirkko Pilvinen.