Tiedotteet‎ > ‎

Wanha Haihara -historiatapahtuma Tampereella

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 2.7.2013 klo 21.21   [ 2.7.2013 klo 21.27 päivitetty ]
Wanha Haihara 2013 -historiatapahtuma järjestetään 6.-7.7. Haiharan taidekeskuksessa Tampereella (Haiharankatu 30).

Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmä on mukana tapahtumassa. Kohtaus näytelmästä nähdään 6.7. klo 13 päärakennuksen edessä olevalla aukiolla.

Wanha Haihara - pieni pirkanmaalainen kylä historian aallokossa

Nopeasti yhdeksi Tampereen kesän kiinnostavimmista tapahtumista noussut Wanha Haihara –historia tapahtuma laajentuu.

Jo neljännen kerran heinäkuun toisena viikonloppuna järjestettävässä tapahtumassa on entistäkin enemmän koettavaa, tehtävää ja nähtävää.

Tampereen kulttuuripalvelut yhdessä yhteistyökumppaneittensa kanssa rakentaa Haiharan kartanon maille pienen pirkanmaalaisen kylän asukkaineen ja askareineen.

Vieras voi tutustua kylän historiallisten asukkaiden avulla käsityöläisten, sotureiden ja aatelisten arkipäivään. Juhlahetken päivään luovat silmänkääntäjien, nukketeatterin ja musikanttien esitykset.

Historiallisessa spektaakkelissa käsityöläisten Wanhan ajan markkinat, työnäytökset, luennot ja esitykset saavat jatkokseen jo edellisellä viikolla alkavat, kaikille kaupunkilaisille avoimet työpajat.

Työpajoilla voit tutustua esimerkiksi primitiivisen taiteen tekemiseen, ommella itsellesi keskiaikaisen asun tai tutustua näyttelemisen keinoin elävään historiaan.
Työpajojen opetus on ilmaista, kurssilaisilta peritään vain materiaalikulut.

Wanha Haihara -tapahtuma esittelee edelleenkin historiaharrastusta laajasti keskiaikaisista tansseista larppaajiin ja kivikaudesta rokokoohon. Tänä vuonna nuorisolle on koko tapahtuman kestävä larppaus-seikkailu, vastapainoa antaa keskiaikainen rukoushetki.

Lapsiperheille sopii tehtävärasteilla ryyditetty elämyspolku. Paikalla seikkailevista historiallisista hahmoista voidaan mainita Kullankaivaja ja hieman pelottava luolamies Ogi. Ogi varsinkin on erityisesti naisten mieleen.

Laajentumisesta huolimatta järjestäjät pyrkivät edelleen pitämään tapahtuman kodikkaana ja epäkaupallisena.

Pyrimme painottamaan itse tekemistä ja harrastajien taitojen ja tietojen esille tuomista, kertoo vastaava koordinaattori Elise Pedersen Tampereen kaupungin kulttuuripalveluista. Esimerkiksi viikonlopun paras puku palkitaan ja tämä on jo näkynyt yleisön joukossakin taidokkaina asuina.

Yleisö voi jo etukäteen äänestää suosikkihahmoaan osoitteessa: www.facebook.com/wanha.haihara, kaikkien äänestäjien kesken arvotaan kivoja tuotepalkintoja.

Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.


Lisätietoja Jari Salminen
040 582 4476Haiharan taidekeskuksen päärakennus. Kuva: Teemu Keskinen